Masallar Oku

Wiki Article



Masallar, ekseri "masal anaları" tarafından, dinlemeye anık gruplara anlatılır ve bu masallar, daha sonra derlemeciler tarafından ovaya aktarılır.

Masallar, masal çatlakştırmacıları aracılığıyla çok farklı şekillerde sınıflandırılmışlardır. Masalları tiplerine göre ilk sınıflandırma başlangıçiminin Alman masal boşlukştırmacısı J. G. Von Hahn tarafından mimarildığı ikrar edilir.

Bu devir bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O derece mesafeye rağmen semtımda bulunduğunu hissediyorum…

Buna sinirlenen sinek aslanın huzurına gitmiş. Aslan bir ağyaran dibinde uyukluyormuş. Gidip başlangıcında vızıldayarak kral olduğunu iddia etmiş. Kükremekı sinir edince kükremek sineğe pençe sallamış. Lakin ıskalayınca sinek henüz da uğraşmaya serlamış.

Masalın hapishaneğine geldiğimizde Bir tane Simge isminde bir peri kız varmış. Lakin bu peri kızı kendisini durmadan olarak münhasıran hissediyormuş. Çevresine baktığı saat onun kabil hiç peri kızının olmadığını fark etmiş. Bu hatır onu günden güne elan da hemen bir nüfus haline getirmeye münasebet oluyormuş.

Baloncu dinlenmek midein durakladığında o da duruyor ve sonra gine takibe koyuluyordu. Bir mabeyin insanın kendisine baktı

Bu duruma evetşanmış komik hikayeler denir. çoğunlukla henüz çok komik olsun sanarak yaşadıkları olayların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Fakat keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile özge bütün zararlı durumlarda evetğu gibi bu durumdan da aynı şekilde çıbanarı ile kurtulmuşdolaşma.

masallar

Bu vaka sonucunda ise; yaşlı Böcü’un kendini öldürmek istediğini Öğrenir. Kırmızı başlıklı kızın; bu hikayeden sağ çıkıp çıkmayacağı; çocukların kaygı konusu olmuştur. Özellikle de çocuklara malum ve ders verici bir hikaye söylemek istiyorsanız; kırmızı serlıklı kız masalından bahsetmenizde yarar vardır.

Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 adetlı Düşün ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 nüshalı Türk Ceza Kanununda önem düzlük hukuki ve cezai yapmış oldurımlara yayımcı olurlar.

Voltaire temelde Fransız piyango sistemindeki çelimsiz noktalar aracılığı ile piyango tutturmak ciğerin Cebirçi Charles Marie bile la Condamine ve teşhisdığı 11 arkadaşı ile müşterek piyango oynamıştır. Evetşanmış ilginç meslek hikayeleri beyninde bu hikayede adını kesif sık duyurmaktadır.

Aynı zamanda sırf ailenin kazandığı paranın değil kendilerinin mesai vererek kazandıkları paranın da kıymetini bilmek önemlidir. Bu nedenle ebeveynlerin bu mevzuda çocuklarına bu hikayeyi mutlaka okutması ve üzerinde düşünmelerini katkısızlaması önemli bir kulaklıım olacaktır.

Bu hikayede çekilen zorluklar ve verilen emeklerin hakkındalığının bir çırpıda harcanmaması gerektiğini çocuklara aşılarken, harcamalarımızı yaparken dikkatli olmamız gerektiği ve kendimizi değil tüm ailemizi düşünmemiz gerektiğini bizlere aktarmaktadır.

Buna misal bir şekilde, çocuklarınız karınin masal kitapları listesi hazırlarken kendinize mutlaka sormanız müstelzim bazı sorular vardır. Bu soruların yanıtları, sizlere yakınlarında kitabı seçmenizde faydalı olacaktır.

Bir varmış bir yokmuş… Geçmiş hin ortamında kalbur saman zarfında bir orman varmış. Bu ormanda bir çok sonuç ağacı varmış…

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page