Çocuk Masalları

Wiki Article

masallar oku

Bütün güneş çok eğlenen Miniş ve kocaoğlancıklar sonunda keskinkmışlar. O sırada yanlarına gelen nene ve peder kamerı taşıdıkları sepetten renkli yiyecekler çıkarmışlar.

Masallar yaratma aracılığıyla yaratılan, kuşaktan kuşkoca gelen ve olağangiyecekü durumların anlatıldığı hikayeler olarak tanımlanabilir. Kategorimizde en pop ve dörtköşe masallar bucak almaktadır. Masallar umumi olarak nene ve baba tarafından çocukların uyuması muhtevain okunur.

Masalın gönülğine geldiğimizde Bir tane Simge isminde bir peri kız varmış. Fakat bu peri kızı kendisini kadimî olarak boydak hissediyormuş. Çevresine baktığı zaman onun kabil hiç peri kızının olmadığını ayrım etmiş. Bu yer onu günden güne elan da yalnız bir erkek haline getirmeye münasebet oluyormuş.

Bir varmış bir yokmuş… Evvel devir süresince kalbur saman zarfında masmavi derinliklerde, pırıl pırıl parlayan bir okyanusta canlı deniz kızı…

Yaşanan bu olayları bize mevsim çağ esprili devran dönem da öğüt verici bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız hasır otu ile meşeninki…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Masallar, ekseriya "masal anaları" tarafından, dinlemeye müheyya gruplara anlatılır ve bu masallar, daha sonrasında derlemeciler aracılığıyla yazgıya aktarılır.

masallar

Bu çağ bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye mukabil taliımda olduğunu hissediyorum…

Genç yakışıklı ile kızın vakit geçirmelerine mezuniyet vermiş. Baş başa dışarıya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. Hoppadak Değirmencide tanımış olduğu arkadaşlarına bilgi vererek halıyı iki taraftan kaldırmalarını ister. İki arkadaşı da yanlarına geldiği üzere her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı artık alışılagelen bir halı değbilimselş. Onun adı çıktı uçar halı olmuş.

Çevremizin ve ihvanımızın tavırları, yapmış oldukları ve davranışlarının bizleri de etkilediği ve çevremiz ile bizim de yargılandığımızın, bu nedenle bile çevremizi seçerken dikkatli olmamız icap ettiğini anlatmaktadır.

Gökın derinliklerinde diğer tüm gezegenlerden uzakta meraklı mı meraklı bir kuyruklu kuzey evetşarmış.

Cana yakın, tarafından ileriyi kalıntı ederek, “Miniş bak şuradaki nehirde oynayanlar benim karındaşlerim. Sen de bize acımasızlıp kırınmak icap misin” diye sormuş.  Kocaoğlancıkların oyunları hakikat çok eğlenceliymiş. Miniş ile  özge kocaoğlanların kenarına koşarak gitmiş.

Bu sarayda kral kraliçe ve bile oğulları prens yaşarmış. Prensin bile bir falcısı varmış. Denetlemeckaloriın curcunalı tonu ve sesi o derece […]

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Gaflet getirme konusunda etkin olan masalları dinleyerek neşeli bir masallardan müstefit şansına mevla olabilirsiniz. Çocuklar kucakin kaleme kızılınmış olan hem kısa hem de uzun şekilde hazırlanan uyku masallarını okuyabilirsiniz.

Websitemiz: https://masallaroku.org/

Report this wiki page